En injektion av inspiration för oss som älskar Sverige!

136 193.

Det är antalet steg jag tog under årets Almedalsvecka. 6828 var löpsteg och resten promenadsteg irrandes runt i Visbys gränder mellan seminarier, möten, mingel och kanske en och annan sen kväll på Kallis också 💃🏼

Almedalsveckan ger möjligheter till spännande möten, inspiration,  intressanta seminarier, är intensiv och irriterande dyr. Och ja, jag tycker det är bra att den inte bara är för politiker. Hade den varit det, hade vi t.ex. inte haft möjligheten att gå på årets härligaste mingel – Petter Stordalens champagne-mingel i strålande solsken i vackra Clarions paviljong. Han och hans imperium har nämligen verkligen förstått värdet av att finnas på plats i Almedalen och träffa alla sorters människor och i hans fall, låta alla slags människor träffa honom. Efter mingeltalet när han bl.a. vrålade “Almedalen – jeg elsker dig!”, “Jante – jag hatar dig!”, hyllade Macron, dissade Brexit och främlingfientlighet hördes kommentaren “det var det bästa, mest engagerade och inspirerande talet under hela veckan” från alla håll och jag håller med! Han har på riktigt förstått att alla måste – och KAN – arbeta för ett bättre samhälle på sitt egna sätt. Och hans sätt är helt eget.

Senare samma kväll rockade han loss på hysteriska DJ Battle och hjälpte självklart sitt lag till vinst.

När man följer sociala mediers rapportering från veckan verkar det som om det fina med Almedalen är också det mest kritiserade. Jag talar om kombinationen mingel, dryck, dans och samhällsbyggande. 4000 seminarier kombineras med rosémingel i vackra trädgårdar, samtal över en Aperol Spritz på Stora torget och långa, hoppiga kvällar på Kallis. Och det här passar tydligen inte jantesverige eller Sverigehatare. Men det passar oss som vill göra Sverige till ett bättre land och lägger en hel sommarvecka på att hitta sätt att göra det.

Skönt med variation i svensk politik…
Jag tänker inte påstå att årets vecka var den mest seminarietäta Almedalsveckan för mig, men jag hann med ett antal, bl.a. “Med myndig stämma – hur politiska bilder påverkar oss” av Kantar Sifo. Seminariebeskrivningen: “Vi visar effekten av hur olika aktörer inom politik och samhälle signalerar tydliga, splittrade eller rent av knasiga budskap i bilder” – lockade självklart! 😂

Annas avslutande tal igår var också inspirerande och hoppingivande, fler spontana möten kommer vara bra att följa upp och jag hann med ett par riktigt bra seminarier till som jag kommer att ha stor nytta av i arbetet med att göra Sigtuna kommun till en bättre kommun. Och när valrörelsen inför valet 2018 sätter fart på riktigt.

 

Idag har jag tagit 202 steg…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *