Förstå hur viktigt det är att förstå

Ibland händer det så mycket att det blir svårt att sortera. Och så är det nu.

Det är galet mycket på jobbet, vilket det visserligen alltid är den här tiden på året, men nu är det extremt eftersom den omdömeslösa regeringen hotar med att sänka ROT-avdraget vid årsskiftet och vår bransch är mer än överöst med jobb. Jättebra och jättekul med mycket jobb, men det måste ju funka också. Det får inte bli minsta lilla förskjutning i tidsplanerna och det har det blivit nu.

IMG_7274.JPGDet är en större cirkus än någonsin i politiken i Sigtuna kommun och hur jag än vrider och vänder på det, blir det inte lättare att förstå vad som händer eller hur våra politiska motståndare tänker.  Jag vill förstå, jag vill hjälpa till att förklara, jag vill förklara så att folk förstår och jag vill förstå vad jag förklarar. Det gör jag knappt nu.

Och vad händer i den stora världen? I världen utanför Sigtuna kommun och badrumsvärlden? Terrordåd i Paris och Beirut, Syriens elände, massflykten över Europa, stängda gränser, öppna gränser, tältläger och som grädde på moset hotet om att Donald Trump skulle kunna bli USA’s president!

Det finns så mycket jag vill läsa om, skriva om, tycka till om, berätta om och framförallt, det finns så mycket jag vill förstå. Jag förstår inte hälften just nu.

Det jobbigaste är dessutom att jag vill att andra också ska förstå. Alla behöver absolut inte förstå på samma sätt som jag förstår, men alla måste förstå en del. De måste t.ex. förstå att det inte alltid är någon annan som ska förstå åt dem. De måste förstå att man ibland måste försöka förstå själv och inte lita på att alla andra förstår. De kan inte bra tro att om några få förstår, så slipper man förstå eftersom någon annan har ansvaret att förstå. Just nu är det alldeles för få som förstår.

Förstår ni?

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *