Låt bli min köttbulle!

Neeeeej, låt bliiii! Låt bli min jul! Sabotera inte den också med trams om vem som ska sköta köttbullerullningen, sillinläggningen eller julpyntet! Det, om något, måste väl ändå svenska (och alla övriga också för den delen!) familjer få bestämma över själva! Enough is enough, liksom!

Ni som tycker att jag överreagerar, läs då detta stycke ur DN idag och låt det sjunka in en stund:

“Undersökningen visar att svenskar i stor utsträckning vill göra mycket av julmaten själva. Närmare 80 procent uppger att de gör egna köttbullar och 82 procent lagar sin egen Janssons frestelse.

Det innebär att kvinnor i hög utsträckning måste jobba dubbelt under julen.

– Nu för tiden jobbar de flesta kvinnor. Då blir det mycket om man dessutom känner ett krav på att göra egen julmat och eget julgodis. Det blir många extra timmar, säger Marie Söderqvist”

Julen 2008
Julen 2008

WTF! Vi vill göra maten själva och “Det innebär att kvinnor i hög utsträckning måste jobba dubbelt under julen.” Vilken slutsats! Nej förresten, nu förstår jag – det måste vara en provokation. Typ som SDs tunnelbanekampanj – “skriver vi såhär, så retar vi säkert upp nån och får uppmärksamhet”. Ja, JA, JAAAA, DN, ni retar upp nån! Ni har lyckats! Låt bli mina köttbullar, som min man åker till Percys för att köpa köttfärs till, geggar ihop och rullar ihop finfint några dagar innan julafton. Sen fryser han in dem för att han vill hinna åka och köpa en gran eftersom jag tycker vi kan låta bli det och vara utan, men han vägrar och han vill ju också hinna knåda marsipanfigurer med barnen (som är 20 och 16 år gamla) innan han ställer sig och kokar skinkan på kvällen den 23e. Så har upplägget varit i alla år. Utom 1993 när jag fick för mig att göra egen leverpastej som nog var det läbbigaste jag gjort i hela mitt liv.

Lussebulle a la Helle
Lussebulle a la Helle

Undrar du vad jag gör? Jo, det är min uppgift att se till att vi har lussebullar från början på december fram till julafton. Sen brukar jag jobba t.o.m. den 23e, kommer hem vid 18-tiden, tar på mig tomteluvan, öppnar en julöl och kastar upp pyntet i granen. Och så ser jag till att vi har nån julblomma här och där och att Rudolf hänger där han ska.

Så vill vi ha det. Och jag är övertygad om att de flesta familjer är fullt kapabla att bestämma själva hur deras jular ska se ut. Är de inte det, är det nåt annat som är fel i samhället.

Till sist, som en liten extra skyddsåtgärd i de lättkränktas land, vill jag bara understryka att jag raljerar inte, jag vill bara att fokus ska ligga på rätt saker och vem som rullar köttbullarna är inte en av dessa. Punkt.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *