Var god och vinn en klapp

mamma_barnvagnOm 20 dagar är det årets mest hajpade dag, för många. De sociala medierna, julklappsannonserna och ja, hela samhället överöses med julklappstips som robotdammsugare, böcker, smycken och på senare år också vattenreningstabletter, skoinsamlingar, fadderbarn mm för att stilla de dåliga samvetena som ibland döljer sig bakom klapphysterin och “min julafton är bättre än din”-mentaliteten. För andra är det allt annat än en dag att se fram emot eller längta efter. Vänta, vänta, snälla läs vidare – jag lovar att inte gå på med klyschor och PK-formuleringar!

Men det är faktiskt snart jul och det kryllar av insamlingar till behövande. Självklart kan man inte bidra överallt, men litegrann nånstans kan betyda mycket för nån annan. Julen 2012 anordnade Nya Moderaterna i Sigtuna en insamling för Kvinnojouren i kommunen.  Det blev en väldigt lyckad insamling och dagen innan julafton överlämnade jag och vårt oppositionsråd drygt 100 julklappar till kvinnor och barn som behövde jourens skydd och hjälp. (läs gärna om det här i min förra blogg ). Upplevelsen och känslan satte spår hos mig och dessutom har jag varje år sedan dess fått frågan om vi inte ska anordna en liknande insamling igen. Av olika anledningar har det inte blivit av, men nu blir det det! Och dessutom är det en riktig win-win-insamling! Du som bidrar har nämligen chans att vinna en egen julklapp!

Min och Nya Moderaternas största förhoppning är förstås att Kvinnojouren Sigtuna med det tillskottet kan göra något extra under jul- och nyårshelgen för kvinnor och barn i behov.

Genom våra goda kontakter med företagare i Sigtuna kommun har vi fått in följande gåvor som kan budas på direkt på Kvinnojourens konto:

Lämna ditt bud på Kvinnojourens bankgiro 5906-0962. Skriv ditt namn och önskat objekt i meddelanderaden. Ex: Helle 300kr Brooks.

Den 20 december sammanställer Kvinnojouren bidragen och det högsta beloppet vinner. Blir det flera lika stora belopp dras en vinnare bland dessa.

Gör någons jul bättre och ta chansen att vinna en egen julklapp!

 

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *