Vad gör fårullen i bullarna?

Alltså denna politiska korrekthet driver mig till vansinne! Genus hit och genus dit, hen och könsneutrala barn, veganska bullar, gluten- och laktosskräck, “jag är mer flyktingvänlig än du”-attityder, surdegar, kålchips och chai.

Vad hände med Coca-cola, smarriga transfetter, turk på burk-skämt, rökande dagmammor och McDonalds vs Clock, sosse eller moderat helt enkelt?

IMG_7694.JPGIdag har jag haft en härligt ledig dag med badkarsbad på morgonen (ja kungen, badkar!), mängder av solljus, frisk luft så det biter i kinderna efter en underbar promenad på Djurgården och en hel massa egen, egoistisk måbra-tid. Efter den sköna promenaden var jag hungrig och sugen på att bara sitta ner i lugn och ro med ett par koppar kaffe (vanligt svart kaffe med massor av koffein i) och kanske en räkmacka eller nåt till. Eftersom jag hade tid innan optikerbesöket mitt i stan tänkte jag att jag skulle besöka gamla anrika Vete-katten för att slippa de enorma muffinsarna och sirapsdränkta jumbolattemuggarna som ockuperat de flesta andra caféer i stan.

Hamnade i kö bakom ett gäng tjejer i 20-årsåldern. Där och då fick jag flera gånger försöka hejda mig från att få ett Falling down-break och börja kasta gräddiga glutenbullar på dem.

Den ena tjejen, med runda glasögon och fluffig halsduk i pk-grönt, beställde en IMG_7718.JPGbulle som hette nåt som jag inte uppfattade, varpå hennes ena kompis snabbt frågade: “men vah, tar du en sån?” “Ja, för jag vet att såna är helt veganska”. Jag trodde de skojade. Man går väl för fasen inte på Vete-Katten för att äta en veganbulle?! Expediten kommenterade dock, helt oberörd: “Nja, de är inte helt veganska för de innehåller B12.” Jag står med gapande mun och fattar ingenting, samtidigt som alla tjejerna i gänget satte igång en febril diskussion om B12, fårull, bullar och laktos hit och dit.

Jag kände mig rejält förvirrad. B12. Det äter ju jag i tablettform varje dag för att inte vara trött, ha ont i lederna och för att mina armar och ben inte ska domna bort. Kan jag alltså äta bullar istället?

Hann dock inte fundera klart på B12 i fårull som i sin tur hamnade i bullarna, förrän nästa tjej med korrekt ryggsäck beställde en “100% laktosfri varm choklad”.  Samtidigt kom tjej nummer 3 och kommenterade att hon inte fått sojamjölk som hon bett om. Tjej nummer 4 frågade om vilka mackor man kunde få veganska, laktos- och glutenfria…

När blev det såhär och framför allt – varför? Är det fokus på rätt saker?

(Och snälla, om det finns någon därute som kan förklara sambandet mellan fårull, B12 och bullar, så är det mer än välkommet!)

 

4 kommentarer

    1. Tack för att du läser och kommenterar! Nej, visst är det märkligt!? Jag hörde nåt om att det kunde finnas rester i själva fettet..?! Måste undersökas!

    1. Härligt att jag kan bidra med lite skratt – tack för kommentar! Ja, vi verkar ha missat nåt viktigt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *