Att hjälpa är också ett val

 

Oppositionsrådet Olov Holst och jag tillsammans med Kvinnojouren Sigtunas ordförande Marie Unander-Scharin

 

Igår fick jag den härliga möjligheten att känna mig lite extra stolt. Det var nämligen dags att överlämna intäkterna från Nya Moderaternas auktionsinsamling till Kvinnojouren Sigtuna som jag tog initiativ till i december och bloggade om härom månaden. 

Det finns givetvis många andra organisationer, föreningar och eldsjälar som gör bra insatser och är i behov av ekonomiska bidrag, men ingen kan ju stötta alla, så vi har valt Kvinnojouren Sigtuna och Marie som har en viktig roll i vår kommun och vars verksamhet tydligt gör skillnad i kommunen. 

Insatserna från generösa medmänniskor kom in på kontot innan jul och vinnarna kontaktas i dagarna. Av hänsyn till givarna går vi inte ut med namn och belopp. 

#minifixar på besök i Märsta
 
Ett lite extra roligt drag i insamlingen var att jag råkade se att PR-projektet #minifixar återuppstod under ett par dagar precis under insamlingen. #minifixar har jag stött på och varit i kontakt med i Almedalen och nu fanns alltså möjligheten att anlita dem här. Ni som inte vet vad det är – googla! Hursomhelst – de ställde upp och kom ända ut till oss i Märsta och pantade vår pant för att sätta in pantbeloppet på insamlingskontot. Och inte nog med det – de dubblade beloppet! Tack bästa  #minifixar! 

Det är såna här saker och tillfällen som livar upp, som gör allt slit och långa, segdragna möten värda varenda minut. Politiskt engagemang och ideellt arbete i föreningar behöver inte bara innebära tjat, gnat och frustration. Det innebär också glädje och tacksamhet och den härliga känslan av att man faktiskt kan hjälpa andra. Trist dock att höra att vi är det enda partiet i kommunen som faktiskt stöttat Kvinnojouren på det här sättet. Men det är väl som vanligt med våra “kollegor” i den kommunala politikerbranschen i Sigtuna kommun – mycket snack och liten verkstad…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *