Min bästa tid är nu

img_2470.jpg

Få saker påverkar mitt humör så mycket som vädret. Egentligen är jag inte skapt för att bo i Sverige med månader av mörker, kyla och snöslask. Men jag är ju något av en trygghetsnarkoman och har hittills inte vågat ta steget att flytta till Hawaii som har det bästa klimatet jag kan tänka mig. Det kanske kommer en dag då jag törs det. Till dess får jag helt enkelt försöka bita ihop och göra det bästa av situationen i det här mörkrets, halkans och kylans land.

Och det går finfint nu och de närmaste månaderna! Snön smälter, gräset dominerar, fåglarna kvittrar och solen tittar fram mer och mer. Det kan t.o.m vara ljust när väckarklockan ringer!

Jag vet att det kommer bakslag, men då är det bara att bita ihop ännu hårdare och inte prata om vädret med nån. Låtsas som om man inte ser vädret, snabbt gå från ytterdörren till bilen, fokusera på trafiken, inte vädret, springa in på kontoret och jobba till det är dags att åka hemimg_9469.jpg och dra täcket över huvudet och vänta på att våren kommer fram igen.

 

Mina vänner, låt oss nu glömma snö, minusgrader, vantar, isskrapor och möta den absolut bästa tiden på året. Även om det inte är riktigt dags för barbent och rosé på altanen än, så vet vi att vi har allt det framför oss i en nära framtid. Och det är långt, jättejättelångt till nästa vinter. Då kanske jag har tagit mig över tröskeln och släppt trygghetsspåret och flyttar till Hawaii.

Jag kan ju alltid komma hem till våren igen.

img_3507.jpg

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *