Ska jag ta höger eller vänster?

Ett svagt fågelkvitter är det enda som hörs. Jag försöker höra något mer, men det finns inget. Inte ett ljud, inte en vindpust, inte img_9686.jpgnågon väg som susar långt bort. Ingenting. Jag måste fundera en stund innan jag inser att jag vaknar i stugan på Gotland.

Det är verkligen ofattbart tyst här. Ni tror säkert att jag överdriver och att det finns något litet ljud i bakgrunden eller att jag bara är skadad från livet under inflygningen till Sveriges största flygplats, godstågen till Norrland och E4an, men nej, kom hit och lyssna själv då. Det är knäpptyst. Så tyst att jag inte kunde somna om och istället smög upp för kaffe och en efterlängtad stund med utdragen frukost och fyra lediga dagar framför mig. Så tyst att jag nu funderar på hur jag kan trycka tystare på tangenterna för att inte mannen och dottern ska vakna…

Jag vet inte om jag har berättat att jag är gift med en gotlänning och vi har den stora förmånen att ha en liten stuga på Gotland. Det var ett omskrivet ämne i min förra blogg, men här tror jag inte att jag har nämnt det än. Ni kan dock vara säkra på att det kommer att komma upp i fortsättningen och väldigt frekvent under sommaren med Almedalsvecka och semesterlugn. Det låter säkert klyschigt och lite småtöntigt, men oj, vilken inspirationskälla den här ön är! Jag förstår verkligen att författare väljer att skriva om och kanske framför allt på Gotland. Det ska jag också göra när jag hittar de där extra timmarna och den där säcken med pengar som ger mig tid och lugn och kan finansiera mitt skrivande. Javisst, jag skriver nu, men jag menar när jag ska skriva min bok som jag blir rik på. Jag har ju redan hittat min stuga för det, det kan ni läsa om på min förra blogg.

img_9683.jpg
Vi kom sent igår kväll, packade upp, spolade ut det stinkande vattnet ur varmvattenberedaren och såg till att wifi’t fungerar. Sedan somnade vi alla tre ovaggade och fort. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra under de här fyra härligt lediga dagarna och den första tiden vi har att passa är typ klockan sju på söndag när vi ska äta middag med goda gotlandsgrannar. Den typen av ledighet passar mig alldeles utmärkt och jag njuter till max. Inspirationen och bloggidéerna poppar upp i skallen och jag misstänker att det kan bli ett och annat inlägg de här dagarna. Men nu är det dags att få i sig lite frisk öluft, så jag drar på mig löparkläderna och ger mig ut på en liten runda. Känns helt fantastiskt att det enda beslutet jag behöver fatta idag är vilket håll jag ska springa åt.

Såna dagar gillar jag.

 

 

2 kommentarer

  1. Det låter underbart! Jag gillade Gotland från första stund jag satte min fot på ön (i somras!) och ser sååå framemot återbesöket och Almedalsveckan. 🙂 Vi har inte heller så mycket planer för helgen men idag blir det påsklunch hos svärföräldrarna, som vi bor grannar med, vilket inte känns allt för ansträngande. Trevlig långfredag!

    1. Ja, det är verkligen svårt att inte gilla Gotland! Hoppas vi ses i Almedalsminglet
      Det är skönt med påsk – inte så många måsten som andra helger. Ha en skön dag du med och tack för att du tog dig tid att kommentera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *