Gotland – ön i mitt må bra-hav

Det här kommer antagligen inte vara ett av mina bästa blogginlägg.

Att börja en text så är lika smart som att inleda ett tal med “jag är ingen talare” –  jag vet. Men idag gör jag det ändå eftersom hela min blogg går ut på att skriva för att jag mår bra av att skriva. Att ni sen tar er tid att läsa är en extra bonus och om ni dessutom kommenterar är det som att vinna på Lotto. Men jag är alltså inte ute efter att få Nobelpriset i litteratur eller Pulitzerpriset eller nåt, utan jag skriver för att dela med mig av mina upplevelser, känslor, åsikter eller bara för att jag gillar att använda det skrivna ordet och få en text att flyta bra. För att lyckas med detta måste jag antingen ha något viktigt att säga, må bra eller må dåligt.

Idag mår jag bra.img_9711.jpg

I morse när jag vaknade sken solen, vindkraftverken stod helt stilla, jag mådde bra och hade sovit gott. Jag funderade en kort stund på om jag skulle sätta mig med datorn och blogga, men inspirationen saknades. Istället tänkte jag att jag skulle ta en selfie för att lägga ut en Instagram-bild på hur härligt jag mådde i det vackra vårvädret. Det gick sådär. Blek som en Panodil, rufsig och med en min som ser ut som allt annat än njutning. Men jag bjuder på den ändå 🙂

 

img_9716.jpg

Sen sprätte det i joggingtarmen och eftersom jag lovat mig själv att springa varje dag under påsken och har målet att springa 500km på hela året, så snörade jag på mig skorna och stack ut. Idag fanns det inga som helst tvivel om vilket håll jag skulle springa åt  – stranden. Jag tänkte att jag skulle få se Karlsöarna som ligger rakt utanför “vår” strand och sprang med bestämda steg mot stranden. Himlen var klarblå, det var fortfarande vindstilla och det var första turen på flera månader som jag lämnade vantarna hemma.

När man springer till vår strand springer man först längs en grusväg mellan åkrar och sen kommer en liten krök där havet och Karlsöarna plötsligt möter en. Igår syntes de inte alls eftersom det var grått, mulet och dimmigt. Idag var himlen blå och klar, så på vägen dit funderade jag en stund på om jag skulle ta mig tid att stanna och fota öarna (som jag gjort ungefär 4000gånger tidigare, men aldrig kan få nog av…) när de dök upp. Men, hallå, vem har flyttat öarna??? De syntes

Utsikt mot Karlsöarna
Utsikt mot Karlsöarna

inte nånstans idag heller. I det klara härliga vårvädret och den blåa himlen hade en mystiskt moln tagit plats, precis över öarna.

Det här är något som Gotland är bäst på och som aldrig slutar fascinera mig. Och jag vet att det finns andra vackra och härliga platser i Sverige, men vädrets och naturens variationer på denna magiska ö är helt oslagbara.

 

 

img_9723.jpg

 

Sen finns det andra saker som inte är lika underbara på denna ö. Som att hamna bakom en gammal Volvo med en chaufför som inte riktigt verkar ha bestämt sig för om han ska hålla sig till höger eller vänster, i 30 eller 80 eller om han ska släppa förbi bilen bakom eller gasa lite extra när den försöker köra förbi. Men med den himlen, det havet och den utsikten är det ingen katastrof.

img_9740.jpg
Vyn för kvällens bloggplats

Vår, lediga dagar och Gotland. Det är faktiskt helt fantastiskt underbart ljuvligt. Oavsett om blogginlägget är bra.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *