Grattis till mig!

Valkickoff 2014

Jag erkänner, sedan veckan efter påsk går jag omkring med ett fånflin mest hela tiden. Känner mig nämligen behagligt glad, nöjd och taggad till tänderna. Jag har fått nytt jobb! Och jag ska få jobba med det jag tycker allra bäst om – politik. Det låter rätt nördigt, jag vet, men det är ju så jag känner.

Min nya roll kommer innebära att tankar, idéer och funderingar som dyker upp i min hjärna titt som tätt nu kommer att kunna komma längre än dit. Jag är inte den typen av politiskt intresserad person som själv vill stå timtals i talarstolen och banka vett i motståndarna eller debattera så svetten lackar. Däremot vill jag få folk att tycka om den för kommunen och hela Sverige bästa politiken, rösta på de personer som jag vet kan leda bäst och få fler att våga ta steget att engagera sig politiskt. Jag vill stötta de personer som vill höras, synas och leda och jag vill vinna nästa val! Det är målet som jag ska jobba mot de närmaste 2,5 åren eller mer exakt de närmaste 882 dagarna.

IMG_7466
Almedalen 2013 tillsammans med Olov Holst

Fr.o.m. imorgon är jag politisk sekreterare för Nya Moderaterna i Sigtuna. Till en början på 30% parallellt med mitt jobb på Comfort Karby VVS och fr.o.m. 1/8 på heltid. Jag ska arbeta med och stötta oppositionsrådet Olov Holst så att han kan fokusera på rätt saker i sin roll. Jag ska göra mitt bästa för att vara föreningen och alla ledamöter till lags och jag ska göra allt för att kommuninvånarna i Sigtuna kommun verkligen ska känna att vi moderater vill det bästa för kommunen och dess invånare. Ingen i Sigtuna, Märsta, Rosersberg, Valsta eller på landsbygden kommer att missa att Nya Moderaterna vill förbättra resultaten i skolorna, höja kvaliteten inom äldreomsorgen, vända bokslutens ilsket röda siffrorna till svarta och, kanske det viktigaste idag, öka trygghetskänslan och trivseln i kommunen.

Mitt jobb kommer att vara viktigt. Mitt jobb kommer att vara roligt, inspirerande och spännande. Jag vill gärna dela med mig av hur kul det är med politik och hur priviligerad jag är som får arbeta med det. Mitt nuvarande arbete är också kul, bra och utmanande och jag har världens bästa arbetsgivare, men chansen att få arbeta med det jag brinner för på heltid kan jag inte motstå. Eftersom jag älskar att skriva kommer jag att fortsätta blogga och berätta, förhoppningsvis också mer än idag. Jag vill att alla ska känna att politik är kul och viktigt och att det finns roliga politiska jobb utan att man måste bli en grå och torr kostymgubbe.

Styrkesamling 2014

Vill du som bor i kommunen komma i kontakt med oss, ställa frågor, berätta din historia eller kanske  hjälpa till på
något sätt, tveka inte att kontakta mig: helle.nyman.ahlqvist@moderat.se, telnr (fr.o.m 11/4) 073-333 83 18.

 
Nu känns det extra bra att jag har samlat på mig kraft, styrka och energi på alla möjliga sätt de senaste åren. Det kommer att behövas för att vinna valet 2018!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *