Den blomstertid nu kommer i DSSS

Hallå? Minns ni mig? Det är jag som lovade att skriva blogginlägg regelbundet. Det är tur man inte blir avstängd från portalen för utebliven produktion – väl?

Nåja, det är snart semester och jag kommer att ha hur mycket tid som helst, inspirationen kommer att flöda och fingrarna kommer att skutta över tangenterna. Men innan det ska jag bl.a. klara av terminens sista kommunfullmäktige. Och det är inte vilket fullmäktigemöte som helst.

Jag tar den korta versionen.

Ibrahim_Khalifa_1Som jag nämnt i ett antal tidigare inlägg råder det kaos i kommunledningen i Sigtuna. Djupa sprickor sprider ut sig såväl mellan som inom de “styrande” partierna. Verksamhetschefer och tjänstemän lämnar det sjunkande skeppet, sjukfrånvaron är bland den högsta i landet och avsaknaden av politiska initiativ blir tydligare för varje dag. Mp har hoppat av det samarbete med L som gjorde att de tillsammans med S kunde bilda en av de svagaste kommunledningarna i mannaminne. Avhoppet har medfört att vissa Mp-ledamöter inte längre röstar som S vill att de ska rösta utan numera faktiskt vågar välja själva och därmed ibland röstar med oppositionen. Det här ledde till att oppositionen vann en omröstning på förra veckans kommunstyrelsemöte och därmed kan få igenom ett viktigt beslut på fullmäktigemötet imorgon.

Ni må tro att det här ogillas av sossarna! Särskilt av
kommunstyrelseordförande Khalifa (ja, just han som egentligen inte ens blev vald av samtliga ledamöter i de sk. samarbetspartierna. Men det är ett avslutat kapitel. Just nu iallafall.)

alliansgruppenVi i Alliansgruppen i Sigtuna kommun ser med förtvivlan på hur kommunen hamnar i en allt större ekonomisk knipa, hur otryggheten sprider sig och för att stoppa förfallet nyttjar vi initiativrätten enl. kommunallagen och tar fram egna politiska initiativ i form av nya ärenden för behandling av kommunstyrelsen. Då anklagar Khalifa oppositionsrådet Olov Holst för att vilja ”kringgå tjänstemännen” och för ett odemokratiskt beteende.

Det här, mina vänner, är hur politiken ser ut i DSSS, den sista sovjetstaten Sigtuna. En enad Alliansgrupp i opposition ledd av en tydlig ledare med stort stöd presenterar politiska visioner och genomarbetade förslag, men blir onyanserat motarbetad av en splittrad minoritetsledning utan visioner och med obefintlig handlingskraft.

Nej, det är dags att Sigtunasossarna rannsakar sig själva, lär siglag-lagar-regler-600x399
kommunallagen och börjar följa de demokratiska spelreglerna.

För Sigtunas bästa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *